Selecteer een pagina

Multi inzetbaar

The Big Smile heeft ervaring met het schoonmaken van diverse bulkmaterialen, zoals kolen, calciumsulfaat (gipsgrondstof) en houtpellets. Deze materialen hebben als kenmerk dat bij het verplaatsen grote stofvorming kan ontstaan en moeilijk te verwijderen is uit het geraamte van het schip.
The Big Smile analyseert het object dat gereinigd moet worden en vindt voor ieder materiaal een passende oplossing!

Wat we doen

Machineverhuur

Wij bieden een gevarieerd aanbod aan machines, zoals graafmachines,  wielladers, bobcats, trackladers & heftrucks

Reparatie en onderhoud

Wij staan 24/7 klaar voor reparatie en verrichten onderhoud in onze werkplaats in Zierikzee of op locatie

Aangepaste tools

Wij hebben een aantal unieke tools ontwikkeld om de schoonmaak nog efficiënter uit te voeren

Over The Big Smile 

 De oprichter van The Big Smile is Hans Kooijman. Hij heeft jarenlange ervaring in de machineverhuur en eerder een goedlopend bedrijf mogen runnen. Na een aantal jaar weer in loondienst te hebben gewerkt in de overslag, ontstond het idee om het proces te kunnen versnellen en verbeteren. Zo ontstond The Big Smile. 

In 2018 was het dan zo ver. Het idee kreeg vorm en Hans werd uitgeloot om mee te mogen doen met PortXL voor startups. 

Een spannende tijd brak aan en met hulp van de dochters en zoon van Hans werd het idee aan ondernemers over de gehele wereld gepitched.

Ondertussen draaien we op meerdere locaties met onze machines en zijn we bezig met een verbeterde versie van The Big Smile. Zo blijven we ons ontwikkelen en willen we onze klanten de beste schoonmaakervaring kunnen garanderen.

 

Onze voordelen

9

Minder verspilling

Door onze grondige reiniging in moeilijk te bereiken plaatsen in het ruim halen we meer lading uit het schip. Zo besparen we tijd en bulkgoed wat anders verloren zou gaan.

9

Schade minimalisatie

Door onze geoefende machinisten en onze unieke schoonmaakmethode ontstaan bij het schoonmaken geen of minimale schades in het ruim aan trappen en spanten. Dit resulteert in snellere afhandeling van de los procedure.

9

Minder personeel binnenboord

Naast The Big Smile machine is er hooguit, bij cape-sized schepen, 1 extra machine en machinist binnenboord benodigd om een ruim netjes op te leveren. Bij panamax type schepen voltstaat vaak alleen 1 Big Smile machine al! Normaal gesproken zijn hier 5 á 6 personen voor nodig. Resultaat minder mensen in de gevaarlijke zone.

A MINDBLOWING CLEANING TECHNIQUE